04 Mayıs 2007

ümit basen sözlüğü

anneler her şeyi bilirler: anneler biz yıkanmak, duş almak için banyoya girdiğimizde ya da biz uyuduğumuzda sabah daha kargalar bokunu yemeden; muhtemel gönül ilişkimizin karşı tarafındaki muhatabıyla ile ilgili ipuçlarına ulaşmak için miss marple titizliğinde ceplerimizi, cüzdanımızı karıştırır, telefon konuşmalarımıza kulak kabartır, sonra hiçbir şey olmamış gibi davranırlar. biz de hiçbir şey olmamış gibi davranırız. anneler her şeyi bilirler. biz de biliriz.

ense uzatmak: genelde mahallenin futbolla ilgili, her gün düzenli olarak fotomaç okuyup iddaa oynayan işsiz güçsüz ağabeylerinin hair style tercihidir. enseyi uzatmaya başladıktan sonra her fırsat bulduğumuzda parmaklarımızı tarakmış gibi kullanarak saçımızla oynarız. kah motor iskeleye yanaşmak üzereyken herkesten önce dışarı çıkıp ön taraftan gelen rüzgar yüzümüzü hafifçe yalayıp saçlarımızı savururken, kah istiklal’deki kitapçılardan birinde kitaplara bakarken oynarız ensemizle. ensemiz, elimize gelecek uzunluğa ulaştığında “bayaaa uzamış lan bu” deriz ama yemek için gittiğimiz lokantanın lavabo aynasında korkunç gerçekle yüzleşiriz: bi skim uzamamıştır. birkaç ay sonra mullet syle tehlikesi belirince kapıda berbere gider ve bu seferki ense uzatma macerasını da ortalama bir hayalkırıklığıyla sonlandırırız.

özge isimli kızlar: her şirkette, dışarıdan geldiğimizde “beni arayan oldu mu” diye sorabileceğimiz ya da bize kargo geldiğinde arayıp “kargonuz geldi xxx bey, yyy hanım” diye haber veren özge isimli biri mutlaka vardır. özge’ler, bir süre ortadan kaybolduğumuzda, hastalandığımızda, moralimiz bozuk olduğunda ya da tıraş olduğumuzda ilk farkına varan kişiler olurlar. bu yüzden motivasyon kaynağı olarak her şirket için hr’dan bile daha önemli bir işlevleri vardır. sizin şirkettekinin ismi ebru ya da hanife olsa bile ısrarla göbek adını sorun; özge demezse ne olayım.

gözleme: az konuşanlar iyi gözleme yapar. peynirli-ıspanaklı. hmmffh, nefis.

devamı ve daha fazlası ümit basen sözlüğü'nde.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Özgelerden çekinirim ben. Özgedir, ezgidir, bunlardan her şey beklenir valla. İş bence -zg-de. Garip bişi var -zg-de.

Shaman dedi ki...

valla üniv.de bi özge vardı ama pek de motivasyon edici bi kişilik deildi o yzden özgelere önyargılı yaklaşır oldum ne yalan sööliim sen şirketteki özgeye sor esas belki göbek adı ebrudur veya hanifedir :) Bi de everfeverin lafı bana bi ilkokul ark.mı hatırlattı, adı özge ezgi özgün dü, ama onu severdim, ezgi ismini kullanırdı bak...

özgemor dedi ki...

yani özgelere biçilen iş rolü statik ve sekretervari bir şey midir? bu mudur yani?

Adsız dedi ki...

anneler kesinlikle herşeyi bilirler! kapı dinlerler sen yabancı dilde konuşursun arada 2 kelime yakalayıp gene durumu çözerler,olmadı kardeşinizi sıkıştırırp tehditle ağzından laf alırlar.
benimki hele en beteridir,
annemi çok severim :)

Elsa dedi ki...

ozgeyi okudum hemen üstüme alındım. efendim, yanlışsınız, özgeler zeki güzel başarılı akıllı komik esprili olurlar, öyle çok süper hüber kişiliklerdir, naz maz da çekmeyi pek sevmezler ama yardımseverlerdir diyebiliriz. bu böyle biline.

:)

anselmo dedi ki...

bu kez hakkaten sıçtık, gel de çık işin içinden. isimlerle ilgili sorunum olduğunu söylemiş miydim? uygun bir yolunu bulursam tedavi olacağım.

özge isimli kızlarla ilgili tespitimiz için ototekzip ve düzeltme; özgemor sen ve elsa sen birer istisna olarak bu tespitlerin kapsamı dışına çıkarıldınız oybirliğiyle;)

kapı dinleme olayını unutmuşuz ironic. oysa en can alıcı aksiyondur bu anneler ve çocukları arasında. kapı dinlemeye de bir çözüm düşünelim öyleyse.

everfever ve locker, yerinizde olsam alternatif ezgi(o kendini biliyor) bu yorumlarınızı okumasın diye dua eder, yolda gördüğüm ilk dilenciye 10 ytl verirdim başımın gözümün sadakası olarak. uyarmadı demeyin;)

Adsız dedi ki...

Anneler herşeyi ama herşeyi bilirler evet, ama neden ya

Ezgi dedi ki...

Ben adımdan memnun ve kendimlen de barışığım. Sorun z ve g harflerinin kombinasyonunda değil, bakış açısında.

Adımız İzmir'li kızlara reva görülen muameleye benzer bir muamele görüyor.(2 muamele aynı cümlede) Yapacak birşey yok, her adamın hayatında gittiğinde can acısı bırakmış bir Özge, bir de Ezgi var demek ki...

Hemcinslerimin adımızı sevmemelerini ise tamamen çekememelerine bağlıyorum. Ama hep adım Mualla olsun isterdim, bu da ayrı bir konu. Mualla, ne a'la hesabı...

Adsız dedi ki...

http://beautyisdead.blogspot.com/2007/05/beauty-is-dead-film-iftiharla-sunar.html

beauty is dead film iftiharla sunar da daaam!

Adsız dedi ki...

Kitap okurken iki yabancı dilin kırması bir syntaxla tuttuğunuz notları çözümleyen anneniz var mı?

Yaaa ne günlerden geldik biz :D

"Manipulatif jargon"lar, "sign language"ler işlemiyor. Anne denilen yaşam formları gözle görülmeyen sensörlerle donatılmıştır.