20 Haziran 2007

gwyneth paltrow hakkında hiçbir şey

ismail yk şarkılarından daha karın ağrısı bir şeyler varsa bu şüphesiz ki ismail yk şarkı isimleridir; ceviz, çıtı pıtı, döktür, kit kit, şappur şuppur, tıkla, üfle, bombabomba.com, cicilerini, amman, bu şarkının sözleri yok, of ne parça ya bu ve oley bu genç müzik adamının kısa süreli sanat hayatına sığdırdığı şaheserlerden sadece birkaçıdır. sonraki albümlerinde çıstaklı çıstaklı, hobarey, salla yelle, çüşş, haya muna koyim isminde şarkılar olacağından adımızın ismail yk olmadığı kadar eminiz. arama motorundan gelip “ismail yk’nın msn’ini ver” diye soran meraklı motora da sevdiğimiz bir iyk şarkısı armağan ediyoruz: allah belanı versin versiyon 2


nereden nereye. sence de iki logo arasındaki fark, kadınlarımızın son yirmi yılda geçirdikleri değişimi de vurgulamıyor mu? benzerlik ile ilgili olası intihal, esinlenme, yok canım sadece tesadüf geyiklerinin muhatabı da ben değilim bu arada, uğur dündar.

orta-öğrencilik yılları boyunca çantamızda taşımak zorunda kaldığımız aksesuarlardan; okul yolunda yürürken sivri ucu çantanın bir tarafını delip kıçımıza kıçımıza batan pergel hergelesini sivil hayatta hala kullanamamış olmanın delici hayal kırıklığını sana nasıl anlatsam bilemiyorum. hani bazen kelimeler yetersiz kalır ya, bir türlü doğru kelimeleri bir araya getiremezsin, lafı ağzında gevelemeye, kekelemeye başl… neyse dramatize etmeye gerek yok. sadece “belki bir gün kullanmam gerekir” umuduyla çekmecemde durduğunu bilmeni isterim. t-cetveline ise hiç girmeyelim, hem bu senin için de hiç iyi olmaz. anılar 9.

aslında hiç bunlara gerek yok. şu andaki milli eğitim bakanı, akil hocanın eski bir öğrencisi. isterse bir telefonla her şeyi halledebilir.

günün düğün dansı/şarkısı: dirty dancing / time of my live

7 yorum:

Adsız dedi ki...

İSMAİL YK üstadımız, senfoni orkestrasıyla, yüzbinlere konser verirkene görürüm ben sizi:P

anselmo dedi ki...

ismail yk üstadımızın 300.000 -yazıyla üçyüzbin- sattığını göz önüne aldığımızda pek de ihtimal dışı olmayan bir hadisedir. hem öyle bir şey olsa, iyk(bu kısaltmayı sevdim)'ın müzikal tınısıyla ilgili yazdıklarımdan dolayı utanmam mı gerekecek;)

hem müzikal açıdan buna yakın şeyler de olmuyor değil(bkz: ferhat göçer)

beautyisdead dedi ki...

ismail yk istemez mi opera söylesin, ajda pekkan gibi "vitrinime değil iklimimee geleenlereee" diyerekten şarkılar söylesin, ister tabi ki.İster, istemesine ama gelin görün ki halk bunu istiyor.
Sizin gibi entel,danteller de dalga geçiyorlar bu beyfendiyle. Çok efendi, müzik bilgisi engin, yıllarca yurt sever kardeşlerle muhteşem şarkılara imza atmış bir şahsiyettir. Örneğin "hop de bakim, hop de bakim, aç kahveni falıın bakim". Teessüfler...
;)

Adsız dedi ki...

Bu çocuk ve Cem UZAN,
MS hatta PhD tezlerine konu olabilecek özneler..
Yani biz bu kadar mı koyunuz, bu kadar mı beyinsiziz!

Zevk ve renk meselesi değil bu!

Bu vaka bizim milletçe "MAZOŞİST" olduğumuzun kanıtı..

ps:
Anselmo,
sanırım kendi bloğun dışında pek yazmıyorsun..
Bugün benim şurada ilk yazım yayınlandı..
Acemice ama, okur ve yorumlarını bırakırsan çok mutlu olurum..

joone dedi ki...

bırakın iyk 'yı ( gerçi güzel kısaltma olmuş yani ) siz yıllarca ihmal ettiğimiz pergelleri düşünün.. bozuk para, şişe dibi, bardak derken.. hayattaki tek amacı çember çizmek olan bu zümreyi ne kadar kırmışız di mi..

gerçi "circle is not round.. time never dies" di mi efenim.. ( evet bir kez daha seyrettim before the rain'i.. n'olmuş? )

anselmo dedi ki...

teessüfler benden de size sevgili tuba.

benim, ne bir yeleğim vardır o entellerin giydiğinden, ne bir haftadan uzun kirli sakalla ortalıkta endam etmişliğim vardır ve mullet style'a merak sarmadıysam bir entelin asla olmayacağı gibi iki haftada bir saç traşı olurum.

ben ve arkadaşım jake gyllenhaal'den sözederken "sizin gibi entel, danteller" demenize fena halde içerliyorum;) bu arada jake'de oturduğu kanepeden hakındaki bu ithamınızı duymuş olmaktan pek memnun görünmüyor.

cem uzan'ın olayını biliyorum ece. geçen seçimlerde miting alanlarında verdiği ekmek arası köfte kendisine %7,5 oy olarak geri dönmüştü. başka bir sebebi olamaz. anlaşılan bu sene fındık ve mazot karın doyurmayacak. ceem, başka kapıya. ayrıca derindusunce'deki yazınızı okudum, naçizane yorumladım, başarılarınızın devamını dilerim.

before the rain'i izlemedim sayın enteldantel. rain man vardı ama o aynı şey değil galiba. neyse yukarıda enteller hakkında yazdıklarım için ne diyeceğimi bilemiyorum şimdi. en iyisi susayım;)

Adsız dedi ki...

kusura bakmayın sayın anselmo, sizi entellikle suçladığıma çok bozulmuşsunuz fekat bunda utanacak, sıkılacak bir durum yok. Entel yeleğiniz yoksa tek eksiğiniz buysa entellikte, hediye ederiz:))