26 Ocak 2008

müzik kukusu

hepsi hepsi hepsi dis teli takacak yasa gelmis veletler için. fizik fena değil biriyle aynı isyerinde calısıyor olsam bahariye happy moons’ta kahvaltıya davet ederdim ama musikleri için bir youtube yorumcusunun dediği gibi ‘bu ne lan’. ‘nereye gitsem pesimdesin sen üf üf’ serzenisindeki ‘pesimdesin’in kuyruklu s harfinin kuyruğu dis tellerine takıldığından olsa gerek kuyruksuz çıkıyor. belki de dis telleri takan çocuklarla empati kuruyorlar aferim hepsine.

tarkan sabahın köründe şirket servisinde tar-gaz’ına tahammül etmem için geçerli bir nedenin vardır umarım sevgili çağla. ‘çok yakışıklı’ eeeeee bana ne. ‘son albümünde bir sürü atasözü, deyim var, türkçenin yaygınlaşmasına katkıda bulunuyor’ emin ol herhangi bir kırtasiyeden beş liraya alabileceğin herhangi bir atasözleri ve deyimler sözlüğünde daha fazla deyim var. bir de bu ‘dünya starı’yla ilgili bizim buralarda derler ki ahmet san’ın verdiği gaz ilk ingilizce albüm yapana kadar bilemedin atasözleri ve deyimler albümüne kadar etkisini korur sonra bir de bakmışsın ki puffffff balonumuz sönmüş.

peter emrah pan küçük emrah’ın peter pan sendromu hepimizin sendromu. peter emrah’ı orta yaşını çoktan aşmış bir eşek herif moduna gelmesine rağmen hala nereye koyacağımızı, ona nasıl sesleneceğimizi bilemiyoruz ama bunda ne onun ne de bizim kabahatimiz var. emrah, köyüne geri dön.


küçük emrah vs. çük emrah

ferhat göçer hıncal uluç’un tenoru, post-modern arabesk şarkıcı, arabesk arya seslendirici olarak da sahneye çağırabileceğimiz bu doktor eskisinin hıncal uluç’un gazıyla memleket sathında tenor title’ıyla uzun hava çığırmaya başladığı günden beri yastayım ben yastayım.



ferhat ft azer / yastayım ben dardayım ben

baba oğul iglesiaslar geçenlerde komedyenin biri enrique iglesias’ı kastederek “babasından ne hayır gördük ki oğul enrique’den görelim” demişti. küçük emrah’ın biraz ergen, biraz ispanyol halini düşün oldu mu sana enrique. tired of you being sorry enrique.

celine dion insanlar yüz küsur sene önce -titanic battıktan bir süre sonra- celine dion dinlemeyi bıraktı. birilerinin bunu ve celine dion’un uygun bir yemek müziği olamayacağını içerenköy değirmen’in şef garsonuna anlatması gerekiyor.

1 yorum:

Goddess Artemis dedi ki...

Nokta atışlarınızın hepsi son derece başarılı. Yalnız, sadece baba Iglesias için söylenenlere katılmıyorum. Eğer, o showman -her kimse- Julio Iglesias'tan bir şey anlamamışsa, bu onun anlayışının kıtlığından da kaynaklanıyor olabilir.