23 Ocak 2007

five things about anselmo cesare

sn. gaia ve sn. bikelime bana özgü, kimsenin bilmediği beş artistik hareketimi sormuşlar. kalbim kadar temiz bu sayfalardan kendimi anlatma olanağı verdikleri için öncelikle teşekkür ediyorum kendilerine.

sonra buyur burdan yak:

1.) ne olursa olsun tabağımdaki yemeği bitirmeye çalışırım. bu, yemeği çok beğendiğim anlamına gelmez, gelmemeli, lütfen gelmesin. ve yemeği beğenmemişsem "10 yıldır mutfağa girmem ama ben bile daha iyisini yapmıştım" ya da "yemek konusundaki yeteneklerinden haberim olsaydı bir şeyler yiyip öyle gelirdim" derim, emin olun derim. bu yüzden ola ki bir gün sana misafirliğe geldim, önümdeki boş tabağı dolusuyla değiştirmek konusunda ısrar etmesen iyi edersin. aferim.

2.) cebimdeki bozuk paraların çıkardıkları seslerden kıl kapıyorum. bu yüzden en yakın gazeteciye, büfeye gidip onlardan kurtulana kadar cebimin iç taraflarında, çantada falan bir yerlere sıkıştırırım ederim. sen de bilesin istedim.

3.) hayatım boyunca yüzük, bileklik, kolye, künye, küpe, bilezik(oha, biri beni durdursun) takmadım, takamam, takmam. bu tür metallerin vücütla teması sırasındaki o soğukluk -bilirsin metal soğuktur- beni iğrendirir. hayatım boyunca takacağım tek şey belki evlilik yüzüğü olur ama henüz kim olduğunu bilemeyeceğim 'hanfendi'yi ikna edebilirsem böyle bir rahatsızlığım olduğuna, ondan da yırtabilirim. tuhaf biriyim ya haya muna koyim ne yapim.

4.) aldığım gazeteleri aynı gün okumamışsam, daha sonra okuyana kadar aradan bir sene bile geçse atamıyorum. kitaplığın en alt bölmesine koyup... sonra orda öylece kalıyorlar. şu an oturduğum yerden hepsinin sararmaya, kenarlarının aşınmaya, yırtılmaya başladığını görebiliyorum. böyle sanki hafif entel havaları sezinledim, utandım kendimden.

5.) gecelerde sen ve arkadaşların ortamlara akarkenki yanınızdaki ben çok çok sıkıcı biriyimdir. 10 gibi gözlerim kızarmaya başlar, 11 gibi esnemeye, 12 gibi uyuklamaya başlarım. hele piste çıkıp dans etmemi bekliyorsan uçmuşsun derim. yerinde olsam kendimi seninle birlikte gitmek için böyle yerlere davet etmezdim(cümleye bak). cohen'in, uma thurman'la dans eden clubber bozuntusu john travolta gibi ellerini, parmaklarını gözlerinin önünden geçirerek dans ettiğini hayal edebiliyorsan kabul, beni de öyle hayal edebilirsin. ben, ben ben bilmiyorum ya tuhaf biriyim, ölsem de kurtulsam. amin.



merak edenler için bu da ayak, bacak fotoğrafım.

6 yorum:

semih dedi ki...

hehe süper. bi entel havaları ben de şey ettim yalnız..

Özge Başağaç dedi ki...

enivan bu sen misin?

ne yazdı ne yazamadı dedi ki...

o soruyu ben soracaktım ki denizfeneri benden erken davranmış. lale soğanlarını gorünce benim de aklıma anyone geldi. sen misin?

Adsız dedi ki...

Selamlar ; sahi ne oldu anyone'na ?

7.oda dedi ki...

4 numaranın aynısından bende de var.. yıllardır ve hala.. hatta bazı haftasonları sırf temizlik yapayım diye !! önüme bi torba gazete alıp okumuşluklarım oluyor :)

Adsız dedi ki...

tek kelime iğrenç