14 Mayıs 2007

sosyomat'ın, 'kızların küfürlü konuşması' başlıklı etiketinin düşündürdükleri

ve bunun üzerine gaza gelen fikirtepe semt kahvesi müdavimlerinin yayımladığı e-manifesto


bizim arkadaşlar harbidir


kadın-erkek arasında kankilik müessessesine inanmıyoruz. bu yüzden bize kankinizmişiz gibi davranmayın. omuzumuzda ağlayabilirsiniz ama orası kırmızı çizgilerimizin olduğu yerdir; mor'u, ötesi yok, morrissey var; would you let me cry on your shoulder?


yes, i would.

stadyuma gidip ibne hakem, ebenle sevişeyim diye bağırmamız gerekecekse bunu mahallemiz kahvesinin müdavimleri ya da şirketimizin bıçkın fenerbahçeli delikanlılarıyla yapıyoruz zaten. bizimle her yere gelemezsiniz kusura bakmayın. sizinle kuaföre ya da zara'ya gelmek konusunda ısrar etmediğimize dikkatinizi çekeriz.

ama saygıda kusur etmeyiz; sandalyelerinizi çeker, kapıyı açar, tutarız. akşam karanlığında evinize bırakırız.

harbi olsun derken sözünü ettiğimiz, kadıköy'ün abe falcağızınıza bakem diyen çingenleri değildi. bizi az çok tanıdıysan caddenin, etiler'in tikky'leriyle de bir alakamız olmayacağını bilirsin.

o yüzden diyoruz ki; yanımızda harbi kadın ayaklarına yatıp küfürlü konuşmayın, abi, lan, oğlum gibi hitaplarla gelmeyin. saçınız uzun, güzel de gözleriniz, kirpikleriniz var; size erkek arkadaşlarımıza davrandığımız gibi davranmayalım, yazık olmasın size de, bize de, bu güzelliğe de.

hesap ödeme meselesine gelince; o kadarcık devrim olsun; çok istiyorsanız yarısını siz ödeyebilirsiniz.

imza: fikirtepeli, demokrasiye ve scarlett johansson'a inanan genç delikanlılar adına anselmo cesare

11 yorum:

Adsız dedi ki...

işte bu yüzden evde kaldım ben!!!
Fener maçlarını değil kahvede bizzat stada izliyorum,kombinemde maraton yada Fenerium değil,bizzat telsim!! üstelik hepiniz....çocuğusunuz derken kendimden geçiyor,söyle kartal söyle ne oldu diye kendimi paralıyorum.Abi benden bu saatten sonra hanım olmaz dimi :)

Adsız dedi ki...

kankalık müessesesi gayet uyduruktur hem. herkes kendi hesabını kendi ödesin, herkes kendi işine baksın ve herkes haddini, yerini bilsin. kadın erkek, doğu batı.güneş hiç diyor mu ben bugün doğudan tekrar batmak istiyorum. ne gereksiz bi benzetme oldu ama olsun.uzun zamandır yorum yazmadığımız göz önünde bulundurulursa anselmokatili bize kredi verir..vermezse de kendi bilir herkese saygı duyarım kadın erkek :P

Adsız dedi ki...

*kızların küfürlü konuşması yasaklansın

*kızların küfürlü konuşma sebepleri adlı etiketlere de bakılmalı fikrimce pek sayın Anselmo.

Örneğin kosinski nickli bir bey demiş ki:
Küfürün cinsiyeti olmaz herkes edebilir.

Filmlerdeki karizmatik abilerin, endamlı hatunların sadec "kahretsin" dediğini mi sanıyorsunuz?

TRT dublajı dönemi çocukları olarak kalmayalım, hayat bu şaşala benzemez...
---
Benim fikrimi soracak olursanız, insanların küfürlü konuşmasından hoşlanmam,hayvanların küfürlü konuşmasından da hoşlanmam.. Kabalığı sevmem,ukelalıktan hoşlanmam:)
08:30 Midye dolma
Scarlet johansonun en son filmi burdaaa!

Adsız dedi ki...

c:\küfürsever kızlar\sık kullanılanlar\bölüm-1 :
*ya baba benim kızdan çok erkek arkadasım vardır.
* en saglam kankalarım hep erkek olmustur abi benim
*hacım ben erkeklerle daha ıyı anlasırım.

c:\küfürsever kızlar\haklarında merak edilenler\

*acaba erkekler bu harbi kıza kanka muamelesi yapıyor mudur zira çok inandırıcı konusuyor.

şimdi teknik verileri yukarıya bırakıp devam etmem gerekırse ki gerekmez ama istiyorum,neyse, küfür her ne kadar kadında daha çirkin duruyorsa da erkege de yakısmayan bir şeydir. ha ama ne oluyor, tvde , orda burda duyuyoruz ve bi bakıyoruz ki terminolojımıze bir vatan evladı daha girmiş. çok ayıp bişey küfür, hep bu tvler ah hep bu tvler ha bi de turgut özal o açtı gumruk kapılarını..neyse ona da baska bi postta deyınırım artık...

Adsız dedi ki...

bi' daa olmaz abi! :P
gerçi ben bunu daha önce de demiştim..

Ezgi dedi ki...

Anselmocum, şu ilk fotoğraftaki sağdan ikinci sırada bulunan Bob Dylan kılıklı şahsiyetle tanışmak istiyorum, mail adresimi iletebilirsin.

Sizin Fikirtepeliler kulübünde kızların erkeklere alenen asılması tuhaf karşılanmaz umarım. Yeleği ve ütülü pantolonuna tezat saçlarına bayıldım.

Rumuz: Mualla, yaş:20 -23 ama çaktırma, indirimdeyiz-

Katiyen küfür etmem, abi, mabi haşane münasebet, baklava açmayı öğreniyorum, futboldan ve özellikle Beşiktaş'tan hiç hazetmediğim gibi hanım hanımcıkım.

Adsız dedi ki...

ıslık çalamıyorum ama sen anla

Orcrist dedi ki...

öğrendik ya çalmasını; fiyuvvt

teyzenteyfik dedi ki...

Konusma özgürlügü diyorum ben :)

Adsız dedi ki...

kız lisesi mezunuyum, argo duymaya alışığım kızlarda..yakışana yakışıyor:)
hele voleybol maçlarına gittiğimizde,
bizim kızların içlerindeki canavar ve müstehcenlik dirilirdi birden..

Zeynep dedi ki...

sevgili enivan,
sanırım siz bilirsiniz ki açık konuşmayı severim ve biraz da üşengeç biriyim. o yüzden şimdi tüm bu birikmiş yorumları okumaya üşendiğimi söylediğimde garipsemezsiniz.

ancak şu dünyada merak ettiğim bir kaç şey varsa biri de sıkarlet yohanson konusudur.
hemcinslerine çamur atan, yaşı geçkin, çirkin bir kadın izlenimi bırakmayı pek umursamamakla beraber yine de istemem;
ancak bir push-up sutyen ve boş bakış tanrıçası olan bıngıl bıngıl sıkarlet kardeşimizin neden beğenildiğini anlamıyorum.
örneğin tuba ünsal'ı alın, 4 gün ılık suda bekletin, bir de wonder bra hediye edin, inanın sonuç sıkarlet'ten daha estetik olacaktır.

ablamızın, bir atm sırasında ya da kırmızı ışıkta beklerken rastlayabileceğiniz herhangi 10 kızın 9'undan daha çirkin olduğunu idrak etmenizi sağlayabilecek bir kanıt istiyorsanız woody allen'ın scoop'unu izleyin.
artık biz "sıkarlet yohanson'u beğenmeyen ama erkek arkadaşları beğenen ve onların beğenmelerine kıl olan kadınlar"ı rahatlatın.

oh.

(hırsımdan nasıl da cömertçe bold'lar falan kullandım.)