09 Haziran 2007

teneke trampet

bir cuma/cumartesi/pazar akşamı istiklal’de yapılacak küçük bir gezintide görüleceği üzere yüz metreye yirmi metrelik aralıklarla dört amatör müzik grubu düşmesi, tekrar iş aradığımız bu günlerde para kazanmanın kolay yollarından birinin yanımıza birkaç arkadaş ve 2. el müzik piyasasından edineceğimiz ses çıkaran birkaç alet alıp istiklal'de müzik icra etmek olduğunu düşündürüyor. tabi henüz sokak çalgıcıları mafyası şeklinde bir oluşum organize edilmemişse. neticede şapkanın içindekilerin bir kısmını karanlık adamlarla paylaşmak istemeyiz, o paraların hepsi bizim.


şansınızı zorlamayın gençler

yazdıklarımızla, sanatlarını –henüz- sokakta icra eden grupların tümünün yeteneksiz olduğu şeklinde bir izlenim uyandırmak istemeyiz. zaman zaman “nedir bunların derdi”, “ne anlatıyorlar” diyerek karşılarına geçip dinlediklerimiz arasında ümit verenler de çıkmıyor değil. nitekim bir önceki gece şahit olduğumuz üzere teneke trampet onlardan biri.


teneke trampet

ayaküstü dinlediğimiz iki parçalarındaki iddiasız, basit, içten ve fakat etkileyici sözleri aklımıza geçen sene bu zamanlar henüz yeni yeni dinlemeye başladığımız pinhangilleri getirdi. minik konserin ardından elimizi cebimize götürmekte tereddüt etmiyoruz.

“biz demiştik” diyebilmek için şimdiden buraya yazıyoruz; bir kaç vakte kadar herhangi bir festival katılımcı listesinde teneke trampet ismini görmek seni şaşırtmasın.


jelatin bacı'nın dediği gibi bir
fotoğraf makinesi edinsek süper olacak

neticede her delikanlının hayatının bir döneminde asılmak isteyeceği flüt veya def çalan bir kız vardır. ama güzel gülümsemesiyle def çalan grubun bu etkileyici kızı hatırına tüm bu övgüler sanılmasın. beyaz bir kağıda grubun ismi olan teneke trampet yazan bu ümit veren grupla karşılaşırsan, kulak ver. trampetleri teneke belki ama parıldıyor.

edit: grubun myspace sayfasında kendileriyle ilgili detaylı bilgiye ulaşabilir ve bir kaç muhtelif şarkılarına(ölü çiçekler, yanıtı yok ki bende, olmaz ve kaç kurtul) erişebilirsiniz.

6 yorum:

Ezgi dedi ki...

Ben de bir gün Tünel'e doğru inerken Kara Güneş adlı grupla karşılamıştım. Santur, gitar ve bir darbukaydı malzeme. Kendi doldurdukları cd den almış idük.

www.karagunes.com websiteleri. Müziklerinden örnekler mevcut, dinlemenizi öneririz efem.

Adsız dedi ki...

keşke bende gelseymişim senle,beraber keserdik tef çalan kızı :) kombine alma işini ctsi öğlen 3 e kadar uzatmışlar,ctsi günkü 100.yıl şenlikleride tam geyikti :((

Adsız dedi ki...

Teneke trampet üyelerinden bri benm almanca hocam CAL da.süper bi adam.

Adsız dedi ki...

Teneke trampet üyelerinden bri benm almanca hocam CAL da.süper bi adam.

Adsız dedi ki...

bu gruptaki kız benim bana inana bilirsiniz gerçekten yalan değil inanın bana

anselmo dedi ki...

sana inanıyorum gruptaki güzel kız;)

peki -daha fazla inandırıcı olmak adına değil tabi- beni ne zaman konserlerinizden birine davet etmeyi planlıyorsun;))