15 Temmuz 2007

pazar pazar

minibüslerde parayı uzattığın kişinin adeta asistanınmışçasına geri kalan prosedürlerle ilgilendiğini izlemek sende de sadistçe hisler uyandırmıyor mu? nasıl mı? minibüse bindikten sonra arkalarda bir yerlere yerleş ve parayı önündeki kişiye uzat; “hanfendi, şurdan bi kadıköy uzatır mısınız rica etsem?” işte tüm yapman gereken bu. sonra da zavallı muhatabının, “neresiydi?”, “on lira’dan bir kişi mi?” sorularına senin yerine nasıl canla başla cevap verdiğini, paranın üstünü gözetip büyük bir titizlikle sana nasıl teslim ettiğini keyifle izleyebilirsin. biz minibüs yolcuları; o, parayı uzatıp üstünü geri alana kadar geçen kısa süredeki krallığımızın tadını çıkarmayı ihmal etmeyelim.


ve ne denli komik, düşündürücü, zekice ve kim bilir belki de hayatın anlamını ifade ediyor olurlarsa olsunlar bu mesaj kaygılı tişörtlerle ilgili kaygılar bir türlü peşimi bırakmıyor. deodorantların etkisinin 24 saat sürdüğünü biliyoruz peki ya bir mesaj kaygılı tişörtün etkisi ne kadar sürebilir? bu tişörtlerin bize hep bir şeyler anlatmaya çalıştığını biliyoruz peki ama hep aynı hep aynı mesajı vurgulamak sana da aptalca gelmiyor mu? sözgelimi işyerinden arkadaşın ferit’in üzerinde o komik tişörtü ilk gördüğünde “ha ha sktir çok komik lan bu tişört” dedikten daha ne kadar süre sonra hala komik olduğunu düşünebilirsin?

“ferit’ciğim, tamam mesaj komikti ama söyleyecek başka şeyin yoksa lütfen gider misin?”

5 yorum:

Adsız dedi ki...

sayın tuba thurman,

davetiye ataçlı maili aldım ve az önce yanıtladım.

i hope i'll be there;)

özgemor dedi ki...

"ben senin uşağın mıyım, kalk kendin ver paranı" diye bakanlar da oluyo minibüslerde, korkuyorum ben, kendimi alice gibi çaresiz hissederim minibüslerde. türlü çeşit insan, sallanarak gidiyolar.

anselmo dedi ki...

öyle diyemez özge, motorlu taşıt vasıtaları ve seyrüsefer yol kanunu fasıl 332, madde 6 tahtinda kanunen suçtur, tahkikata uğrar. böyle vak'alarda minübüs şoförünün minübüsü karakol önüne çektiği vakidir.

bir bu yeşil otobüslerde cep telefonuyla konuşanlar olsun, bir bu minübüslerde "ben senun uşağunmuyum da" diyerek kıllık edenler olsun asacaksın bir kaçını taksim meydanında bak bir daha yapıyorlar mı?

özgemor dedi ki...

ya bu otobüs ve cep telefonu tartışması bitmez herhalde. bence cep telefonu bişi yapmıyo. niye uzmanlar konuşmuyor anlamıyorum!

Maybe. dedi ki...

parayı uzatırım ve sonrasıyla asla ilgilenmem.