19 Ekim 2007

readme.txt

ç’köfte: yıllardır çiğ köfte olarak bildiğimiz, yoğurduğumuz, yediğimiz bu lezzetli kahverengimsi çiğ köftelere, çiğ köfte yerine artık ç’köfte diyerek et, bulgur, salça, soğan’ın yanına neden bir fransız esintisi katmayalım. ve artık neden bir rata touille provençale, bir escargot du chateau concorde’nin yanında bir de ç’köfte söyleyip isteyenimiz sarkozy’yle, isteyenimiz mylêne farmer’la kadeh tokuşturmayalım ezilmeden, büzülmeden, neden. enjoy.


rick: “bir porsiyon ç’köfte’ye ne dersin?”
ilsa: “bayılırım”

zurück: geri, geriye, arkaya; geride, arkada anlamına geldiğini söylese de almanca&türkçe sözlükler, lise yıllarında gidilen ikisi konulu, biri van damme filmlerinden oluşan sinema günlerinden apartılan kelimeleri saymazsak -ichkomme/schönn- almanca’ya ipek ongun edebiyatına olabileceğimizden daha uzak olan bizler ortadaki r’yi uzattarrrak anlamak istediğimiz gibi tercüme ediyoruz. cümle içinde kullanımı; “zagor orhan, kahvede okey oynarlarken taş çalan ayhan’ı ‘bize de mi len zurrück’ diyerek onyedi yerinden bıçakladı”.

enjoy: falanca programı bulmak için düştüğümüz forumlardan birinde –sağolsun- forumdaşın birinin aradığımız programı crack’iyleydi, serial key’iyleydi sıkıştırıp upload edip linkini verip programı kullanacak olanlardan “emeklerimin karşılığı olarak Allah rızası için dua edin” ricalarını artık yalama olmuş algılama kapasitemizle normal karşıladık lakin programın readme.txt’sini fatih terim ingilizcesiyle tercüme ederken enjoy’u “hoşlan” diyerek bağlamasına kayıtsız kalamadık; enjoy = hoşlan. cümle içinde kullanımı; “tüm bunları senin için yazdım, hoşlan”. hoş değil mi? hoşlan. hoş, hoşt, hoşt lan. git kendine, hoşt. zürrück.

4 yorum:

Başak Ağın dedi ki...

akşam akşam beni gülümser ettiniz (you made me smile) bravo ümit bey.

7.oda dedi ki...

kein zurrück da dinlenmeli wolshaim den :) iyi gider dimi:) enjoy :))

Adsız dedi ki...

eheuheu güsel noktalara basmışsınıs yine sayın seri katil, ya benim bir de başka bir konu ile ilgili yazı isteğim olacaktı ama buradan söylenmes msnden bilaare şeyettireyi efenim hayırlı akşamlar...

Adsız dedi ki...

bak şimdi anonim diye baalanınca hayta blogger isimsiz diye isim takmış bana, aklıma selamsız bandosu ile şener şenin o güsel filmi geldi hey gidi hey, ne çağrışımlı insanmışım kardeşim zurrückten girdik bandodan çıktık...