23 Eylül 2007

pazar postası



şirketlere garajda kurulma zorunluluğu: yeni kurulacak şirketlere garajda kurulma zorunluluğu getirecek olan kanun cumhurbaşkanı gül’ün de onayından sonra resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. hükümet üyeleri, ticaret kanununda yaptıkları bu değişiklikle birlikte son yıllarda garajda, kilerde, çatı katında 3-5 dolara kurulup milyar dolarlık değerlere ulaşan google, ‘yutubi’ gibi şirketlerin sayısını artırarak ekonomiye kazandırmayı planlıyor.


sergei: “garajda kurduk,
doların na koduk. na na na”

cüzdanlarda taşınacak fotoğraflarla ilgili kanunda değişiklik: yine bu yasayla birlikte toplum hayatını düzenleyen bazı yasalarda da bir takım düzenlemeler yapıldı. bunlardan birine göre gazetelerin köşe yazarlarının köşelerine koydukları vesikalık fotoğrafların 1 ve orta yaşın üzerindeki abilerin, ablaların, teyzelerin cüzdanlarında bulunduracakları çocuk, kardeş, anne, baba, emmioğlu ve kuzinlere ait fotoğrafların da 3 seneden eski olamayacağı zorunluluğu getirildi. böylece torun torba sahibi olduğu halde neredeyse sünnet düğününden hemen sonra çektirdiği fotoğrafı köşesine koyan köşe yazarlarına kısıtlama getirilmesi ve/veya belediye otobüslerinde her daim karşılaşabileceğimiz “aaa, du bakim bu senin oğlan dii mi” “tabi, askere bile gitti” “demeee, o kadar büyüdü mü” şeklinde başlayıp devam eden sinir bozucu diyalogların önüne geçilmesi planlanıyor.



hıncal uluç muaf: bu düzenlemelerden ünlü türk büyüğü, futbol, basketbol, tenis ve bilumum sporlar yazarı, sinema, tiyatro, opera, bale eleştirmeni, güzellik yarışması jüri üyesi, fular-rayma stres bileziği takarı, portakal kabuğu desen bacaklı manken sweetheart’ı, gevrek kahkaha sahibi gibi bissürü unvanın sahibi sayın hıncal uluç’un kapsam dışında bırakıldığı bildirildi.

2 yorum:

Shaman dedi ki...

eee vakti gelmişti artık bu yasaların, geç oldu güç olmadı çok şükür vatanımıza mlletimize hayırlı uğurlu olsun

legrottaglie dedi ki...

kanun koyucunun hıncaluluç muafiyeti yerinde ama kişiler bazında eksiklik vardır sayın hakimim.

şöyle ki hıncaluluç onbeşyıldır bildiğimiz tanıdığımız aynıtaramaözürlüaynısırıtkanaynıfularlıbiadam.
lakin ekürileri mehmet ali birand ve reha muhtar'ın da aynı haktan yararlandırılmaması bir demokrasi ayıbıdır. hatta bir "ekran baskısıdır".

gereğini arz ederim.

sheriff hardhin